Kas

Almanca Öğretmenimiz Derya ÜSTÜNDAĞ'ın e-Twinning çalışmaları neticesinde okulumuz 2021 yılında kalite belgesi almaya hak kazandı.Özverili çalışmalarından dolayı hocamıza gönülden teşekkür ediyoruz.

Ekm

Van İl Müftümüz Dr. Sırrı ŞIK 9. Sınıf öğrencilerimize Değerler Eğitimi ve İyi İnsan Olma Sanatı konulu çok faydalı bir seminer verdi. Okulumuz adına kendisine gönülden teşekkür ediyoruz Allah razı olsun.

Ekm

Bu haftaki konuğumuz  Doktor H. İbrahim ERBIYIK hocamız 11. sınıf öğrencilerimize, Mutlaka Başarılı Olma Sanatı konulu kapsamlı seminer verdi.

Katılımlarından dolayı kıymetli hocamıza teşekkür ederiz.

Ekm

Yazar ve Eğitim Koçu Ferit Delen 10. Sınıf öğrencileremize Zaman Yönetimi ve Motivasyon konusunda çok faydalı bir seminer verdi.

Okulumuz adına gönülden teşekkür ediyoruz.

Ekm

Bu haftaki konuğumuz Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat KARDAŞ hocamız öğrencilerimize; hedef belirleme, hedefe doğru ilerlerken önümüze çıkan engeller ve bu engelleri aşma yolları konusunda geniş ve kapsamlı bir seminer verdi.  Değerli hocamıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizin doğal afetlerden olan deprem anında nasıl davranmalarını ve ne önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Önce öğrencilerimize deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Ardından öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak amacıyla da tatbikat  yapıldı.

Tatbikatta "çök,kapan,tutun" "hayat üçgeni oluşturma" gibi uygulamalar gerçekleştirildi. Doğru olarak bilinen yanlışlar üzerinde duruldu. Sonra da "Okul Tahliye Planı"doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi.

Tatbikatın başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlayan, öğretmenlerimize, personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat KARDAŞ üniversiteye giden yolda hedef belirleme ve motivasyon semineri için öğrencilerimizle buluşuyor.

Ekm

Van Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri, mesleki tanıtım ve motivasyon amaçlı Yüzüncü Yıl Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Bu kapsamda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği, Mühendislik, Mimarlık, Eğitim , Edebiyat ve Sağlık Bilimleri Fakültelerini ziyaret eden öğrenciler merak ettiklerini  sorup bölümleri yerinde tanıma fırsatı buldu.  Yapılan gezide öğrencilerin hem üniversite ortamını birebir görmeleri  hem de meslek tercihi öncesi fikir edindiler. Bu etkinlikle öğrencilerin hedeflerini netleştirebilmelerine, motivasyonlarını arttırmalarına ve meslek seçimlerine yardımcı olmaya çalışılmıştır.Geleceğimize yön verecek olan öğrencilerimiz için gezi programı oldukça verimli geçmiştir.

Geniş bölümleri ve alanlarıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi geleceğin mühendislerini, mimarlarını, öğretmenlerini, hekimlerini evinde ağırlayarak ufuk açıcı olmuştur.

Başta ev sahipliği yapan Rektör bey, Fakülte dekanları ve Öğretim Üyeleri olmak üzere tüm Van Yüzüncü Yıl Üniversitesin çalışanlarına ,Cumhuriyet Anadolu Lisesi ailesi olarak gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Eyl

Okulumuza bu yıl yeni başlayan 9. Sınıf öğrencilerimize okula uyum süreci kapsamında tüm birimlerimizin katılımıyla oryantasyon çalışması gerçekleştirdik.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ

May

2021 2022 eğitim öğretim yılında ülkemizden ve Avrupa ülkelerinden okullar ile bu okulların öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Alman dili ve dilin kültürel öğelerini taşıyan deyim ve söylemleri, teknoloji entegrasyonuyla birleştirerek öğrencilerin öğrenmesini hedefleyen projemiz sonlanıyor.

Nis

Almanca Öğretmenimiz Derya ÜSTÜNDAĞ'ın danışmanlığını yaptığı "Unsere Kulturkiste" isimli eTwinning projesi öğrencilerimizin yoğun katılımıyla devam ediyor.